News

Încă un sezon în pandemie. Expert turism: Iarna 2021-2022, probabil cea mai scumpă de până acum, atât în țară, cât și în străinătate

Iarna 2021-2022 va fi probabil cea mai scumpă din punct de vedere turistic de până acum, atât pe plan intern cât și internațional, cred specialiștii. Experții sfătuiesc turiștii să aștepte câteva săptămâni după revelion pentru vacanță, pentru că atunci prețurile scad, iar condițiile pot fi chiar mai bune. 

Cristian Pitulice, professional în turism, a oferit, la Digi24, câteva informații pentru turiștii care vor să-și plănuiască un concediu în această iarnă. 

“Cei vaccinați pot călători oriunde doresc ei, pentru persoanele nevaccinate situația se complică foarte mult pentru că România este pe lista roșie și va mai sta acolo o perioadă de timp. A face rezervări în extern în momentul de față este destul de riscant, totuși există o sumă de state care settle foră clar și știm că vor accepta în continuare testele PCR sau dovada trecerii prin boală: Egipt, Zanzibar, Thailanda, dar pe teritoriul UE va fi foarte complicat să circulăm până la 31 decembrie”, a precizat Cristian Pitulice, la Digi24.

“În perioada de sărbători, pentru Egipt, la lodge de 5 stele, se va plăti undeva la 2800 – 3500 euro pe 7 nopți. Dacă ne uităm doi adulți pentru Zanzibar vom ajunge la 3500-4000 euro.

Iarna 2021-2022 va fi probabil cel mai scump sezon turistic pe care l-am avut până acum, atât pe plan intern, cât și internațional. Dacă plecăm de exemplu în Austria de revelion, la un lodge de 4 stele, 7 nopți de cazare, 2 adulți, putem plăti undeva la 3000 euro. Sau 2000 de euro sau chiar 1800 dacă mai avem răbdare și plecăm săptămânile următoare, repair la același lodge, repair la aceleași condiții”, a mai spus expertul în turism.

Editor : A.A.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button