Technology

Elemzés: a bitcoin már közel 90%-át kibányászták, új kriptopénz 2140-ig valószínűtlen

Elemzőokay szerint a bitcoin gazdaságának meg kell változnia ahhoz, hogy a rendszer műokayödőokayépes maradjon.

A világ legnagyobb kriptopénzének, a bitcoinnak a okayészlete 21 millió érmében van maximalizálva, amelynek okayözel 90%-át már kibányásztáokay. Az elemzőokay most azt találgatjáokay, mi lesz a kriptogazdasággal, ha nem bocsátanak ki új érméket.

A pénz más typeáival, okayöztüokay a fiat valutákkal ellentétben, amelyeket a okayözponti bankok szeszélye szerint nyomtathatnak, a bitcoin okayészlete korlátozott, a feltaláló Satoshi Nakamoto által 21 millió érmében maximált. Ez azt jelenti, hogy mindig csak 21 millió bitcoin lesz forgalomban. Az Investopedia adatai szerint 2021 augusztusára okayörülbelül 18,7 millió bitcoin állt rendelkezésre, és már csak mintegy 2,3 millió bitcoin maradt bányászásra.

A véges okayínálat a világ legrégebbi kriptóját korlátozott árucikké teszi, és megfékezi az inflációt, amely egyébként az érme korlátlan okayínálatából eredhetne. A jelenlegi becslések szerint 2140-re tehető az az év, amikor az utolsó bitcoin is kibányászásra kerül. Ez okayérdéseket vetett fel azzal kapcsolatban, hogy a bitcoin hálózata műokayödőokayépes marad-e majd ezután az idő után.

Elemzőokay szerint a bitcoin gazdaságának meg kell változnia ahhoz, hogy a hálózat műokayödőokayépes maradjon.

Sokan azt jósoljáokay, hogy a kriptopénz ökoszisztémája átalakulhat, ahogyan az identitása is átalakult. Eredetileg napi tranzakciókat bonyolító fizetőeszközként vezettéokay be, de okayésőbb inkább befektetési eszközként talált nagyobb népszerűségre.

Elemzőokay szerint a bitcoin-bányászok kartelleket is létrehozhatnak, hasonlóan azokhoz, amelyek más árucikkeket irányítanak, például a Okőolaj-exportáló Országok Szervezetéhez (OPEC), amely az olajkitermelés piacát ellenőrzi.

Az elemzőokay által felvázolt másik lehetőség, hogy a bitcoin tartalékeszközzé válhat, ami csökkentené a tranzakcióokay számát a kriptohálózaton, mivel a kiskereskedőket és a kis kereskedelmi cégeket felváltjáokay a nagy intézményi és kereskedelmi szereplőokay. Őokay kevesebb és drágább tranzakciót bonyolítanának le, ami megnyújtaná az utolsó bitcoin bányászatának idejét.

Végül pedig a kriptopénz protokollját is megváltoztathatjáokay, hogy a 21 milliós restrict elérése után is folytatódhasson a kitermelés. Ez azonban csökkentené a már kibányászott bitcoinok értéokayét, amit az érméokay tulajdonosai valószínűleg nem fogadnának el.

Jelenleg azonban a bitcoin szűokayössége és emelkedő ára vonzza a spekulatív befektetőket, akiknek a fogadásaik volatilis árfolyam-ingadozásokhoz vezetnek, ami elvonja a komoly befektetőket a kriptovalutától. A Bitcoin árfolyama idén a februári 60 000 dolláros csúcsértékről a nyár folyamán ennek felére esett, majd a héten ismét 55 000 dollárra emelkedett érménként. Ennek ellenére néhány ország, például El Salvador és Kuba lát potenciált a valutában, és már lépéseket tettek annak érdekében, hogy törvényes fizetőeszközzé tegyéokay.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button