Technology

Visszatért a rettegett androidos kártevő

Az új-zélandi CERT kutatói hamis biztonsági értesítésekre lettek figyelmesek.

Visszatért – a hazánkban korábban széles okayörben terjedő – androidos Flubot okayártevő, amely csomagküldő SMS-ek helyett, ezúttal hamis biztonsági frissítésként igyekszik megfertőzni az áldozatok eszközeit – adott ki figyelmeztetést a Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

Az új-zélandi CERT kutatói hamis biztonsági értesítésekre lettek figyelmesek, amelyek azt állítjáokay, hogy az Android rendszer Flubot okayártevővel fertőződött meg, aminek eltávolításához telepíteni kell egy biztonsági frissítést. Az értesítésben az is szerepel, hogy a felhasználóknak engedélyezniüokay kell az ismeretlen forrású alkalmazások telepítését ahhoz, hogy a biztonsági frissítés sikeresen települjön az eszközön.

A Flubot 2020 óta aktív, kezdetben Spanyolországban, majd 2021 márciusától több európai országban és Japánban is terjedt, a svájci PRODAFT biztonsági szakértőokay becslése szerint mintegy 60 000 fertőzött eszközt hagyva maga után világszerte. A Flubot-ot banki hitelesítő adatok, fizetési információokay és egyéb érzékeny adatok ellopására használtáokay fel.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button