Technology

Marketing Google Pixel 6 bevestigt: vijf jaar updates, snellere chip en meer

Gelekt marketingmateriaal van de Google Pixel 6 en 6 Pro bevestigt dat de smartphones vijf jaar lang updates ontvangen. Ook is de Tensor-chip 80 procent sneller dan de processor van de Pixel 5.

Lees verder na de advertentie.

Vijf jaar updates voor Google Pixel 6

Opinie: drie jaar updates voor de Pixel 6 kan niet, Google” width=”192″>

De web site Carphone Warehouse heeft het officiële marketingmateriaal van de Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro gelekt. Daardoor weten we nu vrijwel alles over de nieuwe smartphones. Zo voorziet Google de Pixel 6 vijf jaar lang van updates. Het gaat daarbij waarschijnlijk wel alleen om beveiligingsupdates, bedoeld om hackers buiten de deur te houden. Google zegt namelijk niet dat de Pixel 6 ook vijf nieuwe versies van Android ontvangt. Vermoedelijk zijn dat er dus wat minder.

De door Google zelf ontworpen Tensor-chip zou 80 procent sneller zijn dan de processor in de Google Pixel 5. Nu draait dat toestel op een bescheiden Snapdragon 765G-chip, dus dat zegt niet alles. Vermoedelijk zijn de Pixel 6 en 6 Pro minder rap dan bijvoorbeeld de iPhone 13 of de OnePlus 9 5G.

Google Pixel 6 updates

De Google Pixel 6 laadt op met maximaal 30 Watt. Dat is een flinke improve ten opzichte van de Pixel 5, die het met 18 Watt moet doen. Verder bevestigt het marketingmateriaal de komst van de Google Pixel Stand. Deze draadloze lader pompt vers accusap in de Pixel 6 met een snelheid van 21 Watt. Gecombineerd met de Pixel 6 Pro zou dat zelfs 23 Watt zijn.

Presentatie op 19 oktober

Gerucht: Google Pixel 6 kost 649 euro, Pixel 6 Pro 899 euro” width=”192″>

Veel andere particulars komen overeen met de eerder gelekte specificaties van de Google Pixel 6. Zo krijgt de digicam (eindelijk) een nieuwe sensor, die voor veel betere foto’s moet zorgen.

Google presenteert de Pixel 6 en 6 Pro op 19 oktober. Hoogstwaarschijnlijk zijn de smartphones straks niet officieel bij ons te koop. Wel kun je ze oppikken door even naar Duitsland te rijden. Vermoedelijk bieden sommige Nederlandse webwinkels de telefoons ook aan through grijze import. Je betaalt dan doorgaans wel iets meer dan de officiële prijs.

Kun jij niet wachten op de presentatie van dit nieuwe Google-duo? Schrijf je dan even in voor onze nieuwsbrief. Zo mis je namelijk geen enkel nieuwtje en ben je altijd op de hoogte. Volg ons natuurlijk ook op Instagram of Facebook!

Lees het laatste nieuws over Google:

 • Vouwbare Google Pixel met codenaam ‘Jumbojack’ gespot in Android 12.1

  (19 sept)
 • ‘Google Pixel 6 laadt supersnel draadloos op met nieuwe Pixel Stand’

  (1 sept)
 • Google stopt productie Pixel 5 en 4a 5G: hier kun je de smartphones nog kopen

  (21 aug)
 • Officieel: dit is de Google Pixel 5a met 5G-internet en een vertrouwd design

  (17 aug)
 • ‘Tensor-chip in Pixel 6 stuk minder krachtig dan chips in andere nieuwe high-end smartphones’

  (8 aug)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button