News

Consiliul Naţional al Rectorilor vrea ca accesul în universități să se facă doar pe baza certificatului verde digital

Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) solicită Guvernului și Parlamentului României  ca modificarea cadrului legislativ astfel încât accesul în spaţiul universitar să se facă pe baza certificatului verde digital, cu excepţia celor care au contraindicaţii medicale.

Aceasta este una dintre solicitările CNR, care s-a întrunit în şedinţă de lucru în perioada 8 – 10 octombrie, la Braşov.

„Având în vedere agenda reuniunii şi subiectele complexe supuse dezbaterii, Consiliul Naţional al Rectorilor a adoptat (…) măsuri privind creşterea performanţei şi competitivităţii sistemului naţional de învăţământ superior şi cercetare ştiinţifică, precum şi structura, respectiv modul de desfăşurare a reuniunilor CNR”, se arată într-un comunicat citat de Agerpres.

Bulgaria ia măsuri de protecţie faţă de creşterea preţului la energie

10 Oct, 21:21 | Știri externe

Valeriu Gheorghiță: „CNCAV nu a avut fonduri pentru campania de comunicare și de informare”

Un sofer a evitat la limită impactul cu un autoturism care circula regulamentar

10 Oct, 19:56 | Actualitate

Potrivit sursei citate, CNR solicită Guvernului/Parlamentului modificarea cadrului legislativ astfel încât accesul în spaţiul universitar să se facă pe baza certificatului verde digital, cu excepţia celor care au contraindicaţii medicale.

CNR mai solicită suplimentarea finanţării instituţionale

Totodată, reprezentanții rectoratelor cer Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) ca până la knowledge de 31 decembrie să finalizeze evaluarea tuturor IOSUD-urilor care au depus dosarele de evaluare, inclusiv prin suplimentarea listei membrilor echipelor de evaluare.

CNR mai solicită suplimentarea finanţării instituţionale, având în vedere impactul creşterii salariului minim de la knowledge 1 ianuarie 2022 şi creşterea preţurilor la utilităţi, dar şi suplimentarea finanţării destinate susţinerii activităţii de cercetare în universităţile româneşti.

Organizațiile studenţeşti, solicitate să contribuie la actualizarea situaţiei studenţilor vaccinaţi

De asemenea, Consiliul Naţional al Rectorilor propune Ministerului Educaţiei constituirea unui grup de lucru care să actualizeze Metodologia de finanţare a cercetării ştiinţifice universitare în instituţiile de învăţământ superior de stat şi solicită transparentizarea tuturor datelor raportate de universităţi pe baza cărora se face finanţspace acestora.

CNR mai solicită organizaţiilor studenţeşti să contribuie la actualizarea periodică a situaţiei studenţilor vaccinaţi din universităţi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button