News

Furtuna Atena a făcut ravagii pe insula grecească Evia, devastată de incendiile din această vară

O furtună a lovit duminică insula Evia din Grecia unde a provocat inundaţii şi a întrerupt circulaţia pe mai multe căi rutiere, la câteva săptămâni după incendiile care au făreduce ravagii în nordul insulei.

Furtuna, numită Atena de serviciile elene de meteorologie, a provocat „daune foarte importante” reţelei rutiere din apropierea localităţilor costiere Agia Anna şi Psaropouli, a declarat un reprezentant al autorităţilor locale, citat de televiziunea de stat ERT.

„Zeci de case au fost inundate (…), torenţii au ieşit din matcă, cu toate că precipitaţiile au durat doar câteva ore. Este un semn că ne aşteaptă o iarnă foarte grea”, a spus George Kelaiditis.

Valeriu Gheorghiță: „CNCAV nu a avut fonduri pentru campania de comunicare și de informare”

Un sofer a evitat la limită impactul cu un autoturism care circula regulamentar

10 Oct, 19:56 | Actualitate

Dan Vîlceanu: E incorect ca cineva care câştigă mai mult să plătească 10% pentru sănătate pentru aceleași servicii ca cel care plătește același procent dintr-un salariu mic

10 Oct, 19:44 | Actualitate

Incendiile forestiere au devastat insulele Evia şi Rodos în iulie şi august

Incendiile forestiere au devastat insulele Evia şi Rodos în iulie şi august, precum şi regiunile Atena şi Peloponez.

În whole, în perioada 29 iulie – 12 august, 100.874 de hectare de păduri de pini şi plantaţii de măslini au fost mistuite de flăcări în Grecia, conform calculelor efectuate de AFP cu ajutorul datelor de la Sistemul european privind incendiile forestiere (EFFIS). Trei persoane şi-au pierdut throughţa în aceste incendii.

Grecia, obişnuită cu lunile fierbinţi de vară, a fost afectată în acest an de cel mai grav episod de caniculă din ultimele trei decenii, notează AFP.

După ce au ars pădurile, oamenilor le este staffă de inundații

Hectare întregi de pădure au ars ca o torță, pini crescuți de aproape 200 de ani s-au transformat în cenușă, iar animalele au murit carbonizate pe câmpuri și munți în luna august a acestui an.

Cea mai mare staffă o au cei care locuiesc în zona de munte. Și Gournas Thanasis are o locuință acolo, însă îi este staffă să meargă.

„Acum nu vreau să merg acolo pentru a vedea totul negru, cenușiu. Eu am crescut cu multă verdeață. O altă drawbackă sunt ploile. Oamenilor le este staffă că vor fi inundații în toamnă, iar pădurea, care period o apăuncommon împotriva inundațiilor, a ars. Din păcate, economia va fi la pământ o perioadă lungă de timp. Sperăm că autoritățile ne vor ajuta”, spune Gournas Thanasis.

Alături de pompierii români care stau în prima linie a luptei cu incendiile din Evia au fost și pompieri ucrainieni, sârbi și polonezi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button