News

Valeriu Gheorghiță: „CNCAV nu a avut fonduri pentru campania de comunicare și de informare”

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat, duminică, că eșecul campaniei de vaccinare în România poate fi explicat și prin faptul că a fost pierdută lupta pentru combaterea dezinformării.

,,Cred că vorbim, pe de o parte, de lucruri care puteau fi făcute în actuala campanie de vaccinare și lucruri care țin de ceea ce se întâmplă la nivelul societății. Sunt probleme sistemice pe care foarte greu le putem contracara sau corecta într-un timp scurt. Cred că unde am pierdut lupta este la combaterea dezinformării.

Am încercat să avem în mod fixed o prezență în spațiul public și să oferim informații de vaccinare, tocmai de aceea săptămânal am organiat conferințe și’m răspuns întrebărilor jurnaliștilor”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la un put up TV.

Valeriu Gheorghiță a precizat că CNCAV nu a avut un buget pentru organizarea unei campanii de comunicare:

Italia atinge obiectivul de a vaccina complet 80% din persoanele cu vârsta peste 12 ani

10 Oct, 18:59 | Știri externe

Imunologul Ștefan Dascălu explică cum se poate trăi aproape normal cu un nivel ridicat de infecții, în Marea Britanie

10 Oct, 18:38 | Știri externe

Un antivaccinist întreabă de ce „oamenii străzii n-au murit de COVID”. Răspunsul unei persoane fără adăpost a devenit viral

10 Oct, 17:51 | Știri externe

„Nu s-au alocat bani sau CNCAV nu a avut fonduri pentru campania de comunicare și de informare. Obiectivul campaniei de vaccinare și de informare a fostpromovarea încrederii populației în știință și în sistemul medical. Rolul central îl are corpul medical în definiția lui cea mai largă”.

Peste 35.000 de români au fost imunizați în ultimele 24 de ore

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a prezentat duminică, 10 octombrie 2021, bilanțul ultimelor 24 de ore în ceea ce privește imunizarea populației.

Peste 35.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore în România, a anunțat duminică CNCAV. Dintre acestea, peste 17.000 de persoane au primit prima doză de vaccin.

Astfel, din cele 35.394 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 17.051 au primit prima doză, 2.998 pe cea de-a doua, iar 15.345 au primit a treia doză de vaccin.

5.773.234 de persoane au fost vaccinate până acum în România cu prima doză, 5.531.860 au schema completă de vaccinare, iar 361.574 au primit și cea de-a treia doză de vaccin.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button