Entertainment

VUČIĆ NA SASTANKU SA HUSEINOM Predsednik Srbije razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Iraka(FOTO)

Husein, koji predvodi delegaciju svoje zemlje na Samitu Pokreta nesvrstanih u Beogradu, izjavio je juče da je taj pokret igrao i dalje igra važnu ulogu, pre svega u obezbeđivanju mira u svetu.

Podsećamo, manifestacija koja se održava povodom 60 godina od osnivanja Pokreta nesvrstanih jedan je od najvažnijih političkih skupova u svetu, a uprkos pandemiji virusa korona u naš glavni grad dolaze mnogi predsednici, premijeri i šefovi diplomatije zemalja iz celog sveta.

Oko izuzetno značajnog skupa angažovao se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na čiju ideju i inicijativu se i održava ova konferencija. U Srbiju će doći više od 100 delegacija iz 50 zemalja sveta. Nabrajajući najviše zvaničnike sa svih kontinenata, od Indije, Irana, Indonezije, preko Evrope, do Afrike, Кariba, predsednik je juče istakao da je reč o veoma važnim zemljama za nas:

– Srbija ne može da napravi titleštaj jeftiniji od “Ikee”, ali sa našim prijateljima iz afričkog i arapskog sveta, pa i iz Azije, možemo bezbroj stvari da napravimo. Pozivam da svi zajedno pokažemo poštovanje za naše goste iz 105 zemalja, da pokažemo gostoprimstvo Beograda i Srbije.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button