Sports

Ionuț Chirilă și-a schițat planul de salvare a Clinceniului: „Tacticizare dusă la paroxism”

Articol de GSP – Publicat duminica, 10 octombrie 2021, 11:24 / Actualizat duminica, 10 octombrie 2021 11:40

Ionuț Chirilă (55 de ani), antrenorul de la Academica Clinceni, a anunțat ce plan are pentru a salva echipa ilfoveană de la retrogradare.

La o zi după prima victorie pe care a obținut-o ca antrenor al Academicii Clinceni, 3-2 într-un meci amical cu FCU Craiova, Chirilă a dezvăluit ce plănuiește la echipa din Ilfov. El speră să urce în clasamentul Ligii 1 printr-o organizare impecabilă a jocului și „tacticizare dusă la paroxism”.

Ionuț Chirilă: „Vreau tacticizare dusă la paroxism la Academica Clinceni”

„Vreau să construim jocul. Suntem o echipă mică, putem face rezultate împotriva unor echipe cu valori individuale internet superioare prin o organizare a jocului, cu tacticizare dusă la paroxism. Când joci împotriva unor echipe în care un singur jucător are salariu întregii mele echipe, asta trebuie fălower. 

Doar așa poți echilibra diferența de valoare particular personă față de echipe precum CFR, Craiova, FCSB, singurele din România cu stabilitate financiară. Este o muncă îngrozitor de grea, am luat o echipă cu două puncte după nouă etape și nu am avut posibilitatea de a face vreun switch.

Trebuie să ridici nivelul valoric al jucătorilor pe care îi ai la dispoziție. Am mare încredere în jucătorii mei, având în vedere creșterea vădită a jocului de la meciul cu FCSB la cel cu Botoșani, apoi la amicalul de ieri. Important este să creștem ca joc, să ne construim frumos”, a spus Chirilă la emisiunea „DigiSport Matinal”.

Ionuț Chirilă a pierdut primele două meciuri pe care le-a avut ca antrenor al Academicii, 1-2 în Cupa României cu FC Buzău (la finalul prelungirilor) și 2-3 cu FCSB. În ultima etapă de campionat, Clinceni a remizat cu FC Botoșani, scor 1-1. După 11 etape, ilfovenii sunt ultimii în Liga 1, cu doar 3 puncte și 9 goluri marcate. Pe deasupra, au al doilea cel mai mare număr de goluri încasate, 23, 3 sub Dinamo.

VIDEO. Marius Croitoru i-a întrerupt conferința lui Ionuț Chirilă: „Profesore, vreau să te felicit!”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Șumudică, dezvăluiri șocante despre perioada CFR: „Mi-era frică să nu mă ia la trosneală!”

George Țucudean o ajută din nou pe Dinamo » DDB dezvăluie gestul fălower de fostul atacant

Playtech: Liviu Dragnea aruncă BOMBA despre partidele politice! Cine conduce România, de fapt

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button