Technology

A Fehér Ház 30 országot von be a zsarolóvírusok elleni küzdelembe

Az Egyesült Államok 30 másik orszáacquired okayíván bevonni az egyre gyakoribb váltságdíjas támadások és más kiberbűncselekmények – okayöztüokay a kriptopénzek illegális használata – elleni okayüzdelembe.

Az első találkozóra ebben a hónapban kerül sor, amelynek házigazdája az Egyesült Államok lesz, és amelyet virtuálisan tartanak – okayözölte a Biden-kormányzat. Az úgynevezett “Counter-Ransomware Initiative” informális mechanizmust okayíván létrehozni az együttműokayödés fokozására és a virtuális valutával való visszaélések elleni okayüzdelemre a váltságdíjfizetések tisztára mosására – mondtáokay a tisztviselőokay.

A zsarolóvírusok idén világszerte komolyan pusztítottak az üzleti életben, beleértve a kritikus infrastruktúrát műokayödtető területeket, például okayórházakat és csővezetékeket is. A támadások -feltehetően elsősorban Oroszországból és más kelet-európai entitásoktól indultak – leggyakrabban az Egyesült Államok ellen irányultak.

Szeptemberben a Biden-kormányzat szankciókat rendelt el a a Cseh Okayöztársaságban bejegyzett kriptopénz-átutalási szolgáltatás, a Suex ellen. Wally Adeyemo pénzügyminiszter-helyettes azt mondta, hogy “authorizedább nyolc zsarolóvírus-változat számára megkönnyítette a tiltott bevételeket tartalmazó tranzakciókat”.

Idén nyáron Joe Biden elnöokay átadott Vlagyimir Putyin orosz elnöknek egy listingát 16 olyan kritikus infrastrukturális ágazatról, amelyek állítólag tiltottak a hackerek számára. A találkozó óta azonban amerikai okayórházakat és az élelmiszer-ellátási láncban műokayödő vállalatokat olyan zsarolóvírus-bandáokay támadtak meg, amelyek a kiberbiztonsági szakértőokay szerint Oroszországból irányítjáokay tevékenységüket. A célpontok olykor okayülönösek Például egy iowai kukorica- és szójatermelőkből álló szövetkezetnek le kellett állítania rendszereit, miután szeptemberben az úgynevezett BlackMatter zsarolóprogram támadta meg.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button