Technology

Plex waarschuwt dat app niet meer goed werkt op oude smart-tv’s

Plex werkt niet meer goed op oudere smart-tv’s van onder meer Samsung, LG, Vizio en Hisense. Als fabrikanten geen software-updates meer doorvoeren kunnen er geen beveiligde connecties met externe mediaservers gemaakt worden. Er is wel een workaround mogelijk.

Het verlopen van een beveiligingscertificaat zorgt er op oude smart-tv’s sinds eind september voor dat streamingservice Plex geen beveiligde connectie meer met Plex Media Servers kan maken. Het gebruik van externe mediaservers zorgt er op getroffen television’s voor dat de app een foutmelding toont. Gebruikers die een eigen mediaserver gebruiken through een lokaal netwerk, kunnen verouderde smart-tv’s nog wel gewoon blijven gebruiken.

Plex geeft in de bijbehorende blogpost enkele workarounds om het probleem op te lossen. Afgezien van het aanschaffen van een smart-tv die nog wel ondersteund wordt, kunnen gebruikers in de instellingen ook een onbeveiligde connectie toestaan. De streamingdienst raadt aan om in de serverinstellingen de optie ‘safe connections’ op ‘most well-liked’ te zetten zodat de applicatie wanneer mogelijk nog steeds een beveiligde connectie maakt. Als alternatief kunnen gebruikers er ook voor kiezen om een externe ontvanger te gebruiken. Het Amerikaanse bedrijf noemt onder meer Google Chromecast, Roku Express, en de Amazon Fire TV Stick als voorbeeld.

Officieel heeft Plex niet bekendgemaakt welk verlopen beveiligingscertificaat voor de huidige problemen zorgt. De publicatiedatum van de blogpost komt daarentegen precise overeen met het verlopen van het populaire root-beveiligingscertificaat DST Root CA X3 van Let’s Encrypt. Het verlopen van dat certificaat zorgde start oktober voor een wereldwijde storing die miljoenen gebruiker trof.

Plex-versie Platform Platform-versie Applicatieversie
Plex for LG webOS Alle versies ouder dan 5.0 nvt
Plex for LG NetCast Alle versies nvt
Plex for Samsung Tizen Alle versies nvt
Plex for Opera TV Opera TV Store Alle versies nvt
Plex for Smart TVs netgem Alle versies nvt
Plex for TiVo TiVo Alle versies nvt
Plex for VIDAA VIDAA nvt Alle versies ouder dan 5.0

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button