News

Najpopularniji oblici noktiju: Vodič kroz manikir trendove

Najpopularniji oblici noktiju

Najpopularniji oblici noktiju danas idu iz krajnosti u krajnost, pa se sve svodi na onu staru izreku: ko šta voli, neka izvoli. 

Čini nam se da svaki put kada uđemo u manikir salon, kao da ulazimo u bitku. U zavisnosti od oblika i dužine noktiju, pomislimo da ćemo biti limitirani izborom, ali se svaki put prevarimo.

Nijanse, oblici, dodaci, ukrasi… U nail svetu postoji toliko izbora da često budemo u nedoumici. U nastavku ćemo pak pokušati da vam donekle olakšamo naredni odlazak na manikir.

Najpopularniji oblici noktiju

Badem

Badem oblik noktiju ove sezone je apsolutni hit. U pitanju je ovalni oblik s mekšim vrhom, a najbolje pristaje noktima srednje dužine. Ono što nail stručnjaci savetuju jeste da koristite neutralije boje kako bi sam oblik dobio drugu dimenziju.

Pročitajte i… Badem nokti – oblik koji je obeležio ovu sezonu

Kockasti nokti

Izgledaju upravo onako kako i zvuče, a proteklih sezona su bili veoma popularni. Najbolje pristaju kraćim noktima, a kada su nijanse u pitanju preporučuju se tamnije boje.

Ovalni nokti

Okrugli nokti s uglovima su klasičan oblik koji pristaje svim dužinama noktiju. Preporučuje se klasičan frenč manikir ili pak minimalistički ukrasi na noktima.

Okrugli nokti

Okrugli nokti s zaobljenim ivicama pristaju najbolje kratkim noktima, a odlično idu uz jarke boje, poput tirkizne.

Sanduk

U pitanju je oblik pravugaonike s oštrim ivicama. Ovaj oblik se preporučuje dužim noktima, a kada su boje u pitanju, radije izaberite svetlije nijanse. Teške boje i puno ukrasa može da učini ovakve nokte prenapadnim.

Balerina

Slično kovčegu, ali s zaobljenijim ivicama, balerina manikir najbolje pristaje dužim noktima. Kada su boje u pitanju, ovi nokti trpe sve, ali se preporučuju rozikaste nijanse.

Stileto

Špicasti nokti su takođe veoma popularni, naročito u svetu slavnih (setite se Kajli Džener na primer). Ovaj dramatičan look najbolje pristaje dugačkim noktima, a svaka boja im odgovara.

Pročitajte i… Jesenji manikir- Evo kakve nokte ćemo nositi ove sezone

Prirodni nokti

I za kraj, kako se prirodan look vraća u modu, tako su sve popularniji i prirodni nokti. Ovakav manikir najbolje pristaje kraćim noktima, a preporučuju se neutralne i nude nijanse.

lepotaizdravlje.rs DevMarya/iStock/Getty Images Plus by way of Getty Images

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button