Entertainment

Masca redevine obligatorie și pe stradă în localitățile unde incidența a trecut de 6 la mia de locuitori

Masca redevine obligatorie și pe stradă în localitățile unde incidența a trecut de 6 la mia de locuitori. Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență a adoptat joi seara Hotărârea.

Astfel, se instituie obligativitatea purtării măștii nu doar în spațiile închise, ci și pe stradă. Măsura va fi aplicată în toate localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori.

”Se propune ca în toate localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, să fie instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, în toate spațiile publice închise și deschise”, se arată în Hotărârea CNSU.

În doc se malesționează că măsurile din prezenta sizzlingărâre produc efecte doar în situația aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administrației publice centrale. (CITEȘTE ȘI: FLORIN CÎŢU, DECIZIE IMPORTANTĂ ÎN CEEA CE PRIVEŞTE FUNCŢIONAREA ŞCOLILOR: „SE SCOATE ACEA LEGĂTURĂ CU GRADUL DE INCIDENȚĂ”)

Alte restricții impuse de autorități

Localitățile cu rata de infectare mai mare de 6 la mia de locuitori intră în carantină de noapte în weekend, iar circulația între orele 20:00-05:00 se va face doar cu declarație pe propria răspundere. Nu se aplică restricțiile pentru persoanele care au schema completă de vaccinare sau au trtecut prin boală.

Accesul la restaurante, spectacole, săli de health, piscine și locuri de joacă se face face doar la 50% din capacitate și va fi permis doar pentru cei vaccinați.

Evenimentele personal precum nunți, botezuri, mese festive, pot fi organizate în intervalul orar 5:00-24:00, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane. Toți participanții trebuie să fie ori vaccinați cu schemă completă, ori trecuți prin boală. Școlile rămân deschise chiar și atunci când incidența trece de 6 la mia de locuitori.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button