News

Doar 26 de paturi libere la ATI în întreaga țară, din care 11 în București, în ziua cu un file absolut de noi infectări în România

Un număr de doar 26 de paturi ATI pentru pacienții COVID-19 sunt disponibile la nivelul întregii țări, marți, în ziua în care România a înregistrat un file absolut de noi infectări în 24 de ore, respectiv 11.049 de cazuri. În București, unde au fost înregistrate 1.921 cazuri COVID-19 în ultimele 24 de ore, sunt efectiv disponibile doar 11 paturi ATI.

„La nivel național sunt libere 26 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate particular pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt 11 paturi libere la acest second”, arată autoritățile sanitare.

Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate particular pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

  • Argeș – 4
  • Brașov -3
  • București – 11
  • Caras Severin – 2
  • Constanta – 1
  • Dolj -4
  • Harghita – 1

„În knowledge de 28 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.336 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1.267 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. În București sunt avizate de DSP 276 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19”, mai arată sursele oficiale.

Teoretic, ar fi disponibile 69 de paturi la nivel național, dar nu toate sunt operaționale.

Record absolut de noi infectări în România

„Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, arată autoritățile sanitare.

Bucureștiul se află pe prima poziție în topul infectărilor cu 1.912 cazuri în 24 de ore, marți, când numărul whole de cazuri COVID-19 raportat în România a ajuns la o valoare-record, 11.049 de îmbolnăviri. Pe locul 2 în topul cu cele mai multe infectări este județul Timiș cu 564 de cazuri noi, iar pe locul 3 este județul Cluj cu 396 de infectări SARS-CoV-2.

Un număr de 11.049 noi cazuri COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de infectări înregistrat vreodată în România în timpul pandemiei. Datele au fost transmise, marți, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS). De luni până marți au decedat 208 de pacienți COVID-19, iar 1.267  sunt internați în stare gravă la ATI. În ultima zi au fost efectuate 25.282  de teste RT-PCR și 48.100 de teste rapide antigenice.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button