News

Dolfinarium magazine dolfijnen alleen verkopen aan China als dierenwelzijn in orde is

Chinees park

16 minuten geleden
Aangepast: 2 minuten geleden


Dolfijn in het Dolfinarium Harderwijk.


Beeld © ANP

Het Dolfinarium in Harderwijk magazine acht dolfijnen, twee walrussen en twee zeeleeuwen alleen verkopen aan een Chinees park als daar het dierenwelzijn aan de Nederlandse normen voldoet. Dat schrijft demissionair minister Carola Schouten van Landbouw in antwoord op Kamervragen van de Partij voor de Dieren en D66.

Als het aan het Dolfinarium ligt, gaan de dieren naar het Hainan Ocean Paradise in China. Kamerleden en dierenwelzijnsorganisaties hebben daar bezwaar tegen omdat de dieren in China zullen worden ingezet om publiek te vermaken met exhibits. Ook zouden de omstandigheden in het Chinese park tekortschieten.

Controleren

Volgens minister Schouten is het aan het Dolfinarium zelf om te controleren of het park in China aan de Nederlandse eisen voldoet. Bij twijfel kan de Raad voor Ondernemend Nederland nader onderzoek laten verrichten. Schouten schrijft dat ze de benodigde vergunning alleen weigert als het Chinese park niet aan de eisen voldoet.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Minister Schouten eist aanpassing verblijven en exhibits Dolfinarium

Shows

Het Dolfinarium heeft de opbrengst van de verkoop arduous nodig om de eigen dierenverblijven aan de dierenwelzijnseisen te laten voldoen. Een visitatiecommissie heeft vastgesteld dat daar veel aan schort.

Ook is het de bedoeling dat het Dolfinarium de exhibits aanpast en meer rekening houdt met het natuurlijke gedrag van dieren. Schouten schrijft dat de afspraken hierover worden vastgelegd in de voorwaarden voor de dierentuinvergunning. 

Bekijk ook: Verbied dolfijnenshows

Het Dolfinarium heeft de dolfijnenshows aangepast vanwege de ophef.

Altijd weten wat er speelt?
Download de free of charge RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore

Appstore

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button