Sports

Argentinci iz PL ponovo u reprezentaciji


Autor: Milovan Longinov


utorak 28.09.2021.


11:39


Izvor: Sportske.web, Beta

Fudbalska reprezentacija Argentine pozvala je trojicu igrača iz Premijer lige u ekipu za predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, uprkos tome što se zemlja nalazi na crvenoj listi britanskih vlasti zbog pandemije korona virusa.

U argentinski tim pozvani su golman Aston Vile Emilijano Martines i igrači Totenhema Djovani lo Čelso i Kristijan Romero, preneo je danas Bi-Bi-Si.

Engleski klubovi su u septembru odbili da puste svoje fudbalere u južnoameričke reprezentacije za utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo zbog pandemije.

Prema odluci britanskih vlasti, od petka nije potreban karantin po dolasku iz stranih zemalja ako su putnici vakcinisani ili imaju negativan check, ali je karantin od 10 dana potreban za sve koji doputuju iz Argentine.

To znači da bi fudbaleri propustili utakmice u Premijer ligi koje su na programu 16. i 17. oktobra.

Uprkos protivljenju klubova, četvorica argentinskih igrača Martines, Emilijano Buendija, Lo Čelso i Romero su se professionalšlog meseca odazvali reprezentaciji Argentine. Veliki skandal izbio je u Sao Paolu, kada su zdravstvene vlasti i policija prekinuli meč sa Brazilom, pošto ti igrači Argentine nisu bili u obaveznom karantinu.

Oni su se iz Brazila vratili preko Hrvatske, kako bi izbegli karantin u Velikoj Britaniji.

U južnoameričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine, Brazil je prvi sa šest bodova više od Argentine iz osam utakmica.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button