News

Uppgifter: Messi jagar slott i Frankrike för 487 miljoner

Han jagar mål i PSG – och nu är Lionel Messi också ute efter ett slott. Enligt RMC Sport är han intresserade av det historiska Palais Rose.

Lionel Messi jagar sitt första mål för Paris Saint-Germain – samtidigt är hans fru Antonella Roccuzzo på jakt efter ett drömboende åt familjen. Just nu bor de på lyxhotellet Royal Monceau i Paris åttonde arrondissement, vilket de gjort sedan argentinaren skrev på för PSG i början av augusti.

Palais Rose
(Foto: Sotheby’s)
Palais Rose
(Foto: Sotheby’s)
Palais Rose
(Foto: Sotheby’s)


Hade de Gaulle som gäst

Enligt franska tidningen RMC Sport har Antonella Ruccuzzo fallit för ett historiskt slott i Vésinet i utkanterna av Paris. Palais Rose, som det heter, byggdes år 1900 i Grand Trianon-stil och är listat som ett historiskt monument. Poeten Robert de Montesquiou hade det som sitt hem mellan 1908 och 1921, och below några dagar 1940 var common Charles de Gaulle, som senare skulle leda Frankrikes befrielsekamp mot nazisterna, gäst på slottet.

Objektet är listat hos den exklusiva auktionsfirman Sothesby’s, som skriver att slottet har en boendeyta på 2 000 kvadratmeter med 30 rum, varav elva är sovrum med en riktigt lyxig inomhuspool, biorum, fitness center och en squashbana. Det finns också ett gästhus på 500 kvadratmeter på tomten, som enligt Sothesby’s är until för private.

1,1 miljarder i lön på tre år

Priset ligger på hisnande 48 miljoner euro, motsvarande 487 miljoner svenska kronor.

Lionel Messi har dock råd med ett slott – den förre Barcelona-stjärnan fick 1,1 miljarder kronor i lön för tre år i Paris Saint-Germain. Dessutom har han nog några kronor på kontot redan, eftersom han var världens bäst betalda fotbollsspelare förra året, redan innan det nya rekordkontraktet. Dock har han passerats på topplistan i år av Cristiano Ronaldo som även han bytt klubb i år, until Manchester United.

Palais Rose
(Foto: Sotheby’s)
Pool Messi
(Foto: Sotheby’s)


Läs även:
Ronaldo tjänar mest igen – toppar listan före Messi [Dagens PS]

Läs även: Zlatan kvar som ägare i spelbolag – får ändå spela [Dagens PS]

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button